Crowdfunding Project: Kroonluchter 013

De kroonluchter013 is een set van 169 (13×13) lampen die gemaakt zijn van de PETflesjes, die door de Tilburgers afgelopen jaar zijn ingeleverd bij het PETsparen. De PETflesjes worden op een unieke manier verwerkt tot lampen. Dit betekent dat de flesjes handmatig zijn schoongemaakt, door ze om te spoelen met water en vervolgens worden dopje, ringetje en etiket verwijderd. Het versnipperen van deze petflesjes voor de Kroonluchter vindt plaats met de ReCycle (shredderfiets). Vervolgens worden deze zonder enige toevoeging omgevormd tot bollen en voorzien van ledverlichting.

 Dit unieke kunstwerk (als ik het zo mag noemen) komt te hangen in het tijdens het World Architecture Festival uitgroepen Building of the Year: de Lochal in Tilburg. Met bijna 700.000 bezoekers in 2019 een echte culture hotspot voor Tilburg, Brabant en ver daarbuiten.

Crowdfunding
Het doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de realisatie van deze lamp. Daarom is nu het voornemen om een crowdfunding initiatief te organiseren waarbij, mensen, bedrijven die dit een tof project vinden een lamp kunnen adopteren voor € 150,-. De officiële crowdfunding moet nog starten, maar heb je interesse, neem dan vooral contact op.

Sfeerimpressie 3D animatie